Retning i Nspire

Nspire alene

Metode 1: Ved at have et dokument med standardkommentarer ved siden af elevbesvarelsen, kan der spares meget tid. Se denne film, der desuden indeholder en del tekniske tips og tricks.

Metode 2: Indsæt lærerkommentar og skriv i feltet (Under Indsæt->Kommentar->Lærer). Funktionen er kun tilgængeligt i lærerversionen. Det nedsætter tempoet, at skulle finde feltet med musen hver gang, men kan også gøres ved at trykke ALT332 (ALT skal holdes nede). Løsningen med at bruge ALT virker kun, hvis værktøjsmenuen er fremme i oversigtsbaren til venstre. Et alternativ er at have en kopi af et mellemrum, som man giver gul baggrund. Dette ‘tomme’ mellemrum kan man så indsætte via Ctrl+v og skrive oveni. Derved markeres lærerkommentarer med gult og eleven kan hurtigt identificere det.

Nspire og ShortKeys

Hvis eleverne afleverer et Nspire dokument, skal man sørge for at lærerkommentaren tydeligt adskiller sig fra elevens tekst. Den letteste måde at gøre dette på er at fremhæve kommentarerne med en farve. Følgende lavpraktiske metode er klart den letteste at gøre dette på:

Lav et farvet mellemrum i den ønskede farve og kopier det (CTRL+C), det farvede mellemrum indsættes så foran rettekoden (CTRL+V). Så man f.eks. taster CTRL V #ma og får et farvet felt med teksten “manglende argumentation”.  Se i denne film hvordan man gør.

En ganske let måde at skrive kommentarer i et levende dokument som eleven let vil bemærke.  Man kan downloade rettekoder til ShortKeys  her (scroll ned til menuen rettekoder), rettekoderne importeres i ShortKeys via menuen Import.

Du er nu klar til at rette en elevbesvarelse her er en autentisk elevbesvarelse med behov for mange rettelser (Brug Højreklik-> Gem som).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: